Accesorii sport · 1 februarie 2022

Bazele fotbalului

Fotbalul, cunoscut și sub numele de fotbal de asociație, este un sport internațional jucat de echipe de 11 jucători. Aproximativ 250 de milioane de oameni joacă acest joc în peste 200 de țări. Este cel mai popular sport din lume și este cunoscut și ca „jocul frumos”. Dacă doriți să aflați mai multe despre acest joc, continuați să citiți. Scopul unui joc de fotbal este de a marca cât mai multe goluri, deoarece un gol poate duce la un gol. În plus, este o activitate interesantă pentru jucătorii de toate vârstele și poate fi distractivă și captivantă dacă este jucată corect.

În 1525, regele Henric al VIII-lea purta cizme grele din piele în care era greu de mișcat. Cizmele de fotbal de astăzi sunt ușoare, flexibile și făcute pentru ridicarea, lovirea și manipularea mingii. În primele zile, clemele metalice erau bătute în talpa pantofilor pentru a oferi tracțiune. Însă, în anii 1980, Asociația de Fotbal a interzis toate astfel de virate, deoarece puteau duce la accidentări.

Există două reprize de 45 de minute dintr-un joc de fotbal. Fiecărei reprize i se acordă prelungiri în funcție de discreția arbitrului. După fiecare repriză, există un interval de pauză de 15 minute. Un joc durează 90 de minute, cu un interval de 45 de minute între reprize. Un gol sau un penalty trebuie să intre în poarta adversarului pentru a fi marcat. Mingea poate fi lovită cu orice parte a corpului, dar trebuie să intre în poarta echipei adverse. Verifica si: https://www.r-gol.com/ro/ghete-de-fotbal