Accesorii sport · 3 august 2022

Bazele fotbalului

Fotbalul este un sport popular jucat pe un teren dreptunghiular. Jocul este format din două echipe formate din unsprezece jucători de fiecare parte. Fiecare echipă își propune să avanseze mingea peste linia porții adverse și în plasa porții. În timp ce un gol valorează un punct, echipa care încearcă să împiedice cealaltă echipă să marcheze i se va acorda o lovitură liberă. Mingea este un joc foarte cinetic, cu inima jucătorilor în fiecare lovitură. Câmpul măsoară de obicei aproximativ 100 de metri pe 64 de metri.

Deși poate părea absurd, tricourile de fotbal sunt de fapt folosite cât mai mult posibil. În comparație cu alte sporturi, tricourile de fotbal sunt ieftine și ușor de înlocuit. Jucătorii profesioniști de fotbal își înlocuiesc tricourile de aproximativ 18 ori pe parcursul unui sezon, ceea ce costă aproximativ 25 PS per tricou. Acesta este un cost considerabil, mai ales dacă ai în vedere că fiecare jucător deține zeci de tricouri, dintre care majoritatea sunt ușor de recunoscut. Unul dintre cei mai cunoscuți jucători de fotbal, Lionel Messi, are propria „cameră de tricouri” unde își păstrează colecția de tricouri de fotbal.

Legile fotbalului definesc o serie de situații și reguli diferite. Există șapte reguli generale și câteva care sunt specifice anumitor grupuri. În general, legile fotbalului sunt menite să reglementeze jocul și să protejeze jucătorii. Unele dintre cele mai frecvente greșeli sunt enumerate în Legea 12. În plus, jocul are reguli specifice privind faulturile și loviturile libere. În unele cazuri, echipei i se poate acorda o lovitură de pedeapsă dacă unul dintre jucătorii săi comite o anumită infracțiune.

Verifica si: https://www.r-gol.com/ro